jury en talentondersteuning

De Nederlandse Toneeljury
De Nederlandse Toneeljury selecteert gedurende het theaterseizoen de tien beste toneelvoorstellingen van dat moment, die vervolgens te zien zijn tijdens het Nederlands Theater Festival in september. Daarnaast lauwert deze vakjury theatermakers, acteurs en actrices voor de VSCD Toneelprijzen, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or.

Het Debuut
Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. Rudolphi Producties selecteert de meest aansprekende korte afstudeervoorstellingen voor je tijdens het ITs Festival (International Theatre School Festival).
In een avontuurlijke avond, waarin je drie verschillende voorstellingen voorgeschoteld krijgt, nemen de makers je mee in hun belevingswereld. Ze raken je, vertederen, verontrusten en roepen je bij de les.

Top Naeff Prijs
Aanmoedigingsprijs, die (sinds 1955) wordt uitgereikt aan veelbelovende studenten die afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans. De prijs is vernoemd naar schrijfster Top Naeff (1878-1953), die onder andere een toonaangevende toneelcritica was.

ZOZ Academy
Voor nieuwe makers die een initiatief of idee willen testen is er de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien projecten geselecteerd die deel kunnen nemen aan de Academy. Zij krijgen de kans om met begeleiding (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie) en een financiële bijdrage van maximaal € 5.000 hun concept uit te werken tot een eerste try-out, pilot of prototype.

Fonds Podiumkunsten
Het Fonds Podiumkunsten werkt met een adviseurspool waaruit het Fonds adviescommissies per aandachtsgebied en per subsidieronde samenstelt. De adviescommissies brengen in directe afstemming met secretarissen en programmamedewerkers van het Fonds advies uit aan de Raad van Bestuur over de verdeling en toekenning van de subsidies. Adviseurs beschikken over brede kennis van de ontwikkelingen in één van de aandachtsgebieden van het Fonds. En allemaal hebben ze specifieke kennis van één of meer subgenres in muziek, theater, dans of componeren.