biografie

Sinds zijn afstuderen aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is Christiaan Mooij actief als regisseur, artistiek adviseur & artistiek coördinator. Hij is betrokken bij uiteenlopende projecten op het gebied van toneel, interdisciplinaire theater, theatrale concerten en bijzondere projecten.

De kracht van zijn werkzaamheden ligt in de verbindig tussen het werk op vloer en dat op beleidsniveau. Hiermee slaat hij een brug tussen het maakproces, het beheerproces binnen een organisatie en de ontwikkeling/implementatie van beleidsvisies.

Momenteel combineert Christiaan Mooij zijn werk als freelance regisseur & artistiek adviseur met zijn werk als artistiek coördinator bij de Meervaart. Hij is tevens Projectleider Artistiek bij Fonds ZOZ –  Academy en is artistiek adviseur bij het enige Nederlandse inclusieve theatergezelschap Theater Babel Rotterdam.

Christiaan Mooij is lid van de Nederlandse Toneeljury (vscd/theaterfestival)is betrokken bij de selectie van Het Debuut en de Top Naeff-prijs. Daarbij is hij adviseur bij Fonds Podiumkunsten en vervult bestuursfuncties bij Theatergroep SubSub, Het Hoofd enToneelgroep Oostpool (2018-2022).

Hij volgde het propedeause jaar van de Toneelacademie Maastricht, studeerde in drie jaar af als Docent Drama bij de Hogeschool voor de Kunsten Arhem (het huidige ARTEZ) en behaalde in 2002 zijn diploma aan de Regie Opleiding. Voor zijn afstudeervoorstelling Hamlet ontving Christiaan Mooij de Ton Lutz Prijs. Samen met de acteurs Thijs Römer, Niels Croiset, Kristen Denkers en Michel Sluysmans richtte hij, tijdens zijn afstuderen, Annette Speelt op. Vervolgens werkte hij als freelance regisseur en was hij als artistiek adviseur verbonden aan Theater aan het Spui in Den Haag.

voor meer informatie zie het linkedin profiel